7 tips voor je gaat bruidsjurk-shoppen

Voor je de bruidsjurk van je dromen gaat uitkiezen, zijn er enkele dingen die je moet weten. Wij zetten de belangrijkste op een rijtje.

1 Houd je entourage beperkt

Je girl squad inclusief je moeder, schoonmoeder, zus én nichtjes meenemen naar de bruidsboetiek is geen goed idee. Beperk je entourage tot 2 à 3 personen die jou (en je smaak) door en door kennen. Zo zal je niet in de war geraken door de vele uiteenlopende meningen die je toch allen maar stress bezorgen.

2 Bereid je voor op extra kosten

Onthoud dat het budget voor je bridal look niet alleen je jurk inhoudt. Ook je lingerie en accessoires zoals schoenen, een sluier of tiara en juwelen, moet je hier bijrekenen. Om nog maar te zwijgen over de retouches die er moeten gebeuren aan je jurk. Houd deze extra kosten in het achterhoofd.

3 Vergeet je lingerie en schoenen niet

Indien mogelijk is het een goed idee om je bruidslingerie en -schoenen mee te nemen naar je pasafspraak. Zo heb je meteen een idee van hoe het totaalplaatje eruit zou zien. Combineer de afspraak van je proef voor haar en make-up met je pasafspraak, om dezelfde reden.

4 Doe inspiratie op

Kijk op voorhand wat je mooi vindt van bruidsjurken. Ben into lace? Neem gerust foto’s mee naar je afspraak. Op die manier ziet de verkoopster meteen wat je zoekt en kan er sneller een selectie gemaakt te worden.

5 Laat je niet ontmoedigen

Vind je bij de eerste bruidsboetiek die je bezoekt je gading niet? No worries. In ons land alleen al worden er honderden bruidslabels verkocht. Laat je dus niet ontmoedigen als je niet meteen the dress vindt. Keuze genoeg!

6 Vergeet je gewicht, kijk naar je lichaamsbouw

Concentreer je tijdens het passen niet op je gewicht, maar op de vorm van je lichaam. Je gewicht kan constant schommelen, zeker tijdens stressvolle situaties (zoals een huwelijk plannen bijvoorbeeld). Laat je gewicht dus geen doorslaggevende factor zijn tijdens je zoektocht naar een bruidsjurk. Concentreer je liever op jurken die flatterend zijn voor jouw figuur en je supermegageweldig doen voelen.

7 Maak een afspraak, liefst op een weekdag

Wil je minstens een uur lang de onverdeelde aandacht van de verkoopster? Opteer dan voor een afspraak op een weekdag. Zaterdagen zijn sowieso de drukste dagen voor een bruidswinkel.