Belgische trouwlocaties

LUX – WHITE CAT – VELVET (Gent)

Op een zonnige zaterdag sprak ik af met Gigi, de supervriendelijke mede-zaakvoerster van 3 vree wijze feestlocaties in Gent: Lux, White Cat en Velvet. Stuk voor stuk pareltjes, maar elk met hun eigen karakter.

Aan de Dampoort bevindt zich Lux, een vroegere textielfabriek in een modern jasje. Bij het binnenkomen spot je meteen de prachtige, authentieke houten trap die je naar de grote zaal leidt. Deze is maar liefst 340 vierkante meter groot en dus perfect om je diner en dansfeest te houden. Meubilair en decoratie, behalve loungezetels, moet je zelf nog voorzien en ben je dus helemaal vrij in om te kiezen. Of schakel een weddingstylist in om dit te regelen. Well hello there 😉 Een verdieping hoger is er een kleinere zaal met een geweldig knap plafond met witte houten balken, waar je een ceremonie voor een 100tal personen kan houden.

White Cat is gelegen in het oude stadscentrum van Gent. Deze 14e eeuwse kelder is ideaal voor een wedding dinner in beperkte kring of een trouwfuif om te feesten tot in de vroege uurtjes. Ook hier ben je volledig vrij in de keuze van meubilair en aankleding. Sinds 2015 wordt de voormalige club alleen nog verhuurd voor privéfeestjes.

Last, maar zeker not least, is Velvet, een beschermd pand vlakbij de Capitole. Wanneer je er binnen stapt, voel je meteen de New York roaring 20’s vibe. Het interieur met velvet meubilair en de open keuken zijn gewoonweg stunning. De gelijkvloerse verdieping van het gebouw bestaat uit twee delen. De bar vooraan wordt een trendy cocktailbar en zal in de zomer openen. De zaal achteraan, waar het restaurant zich bevindt, was ooit een taxibedrijf. Beide ruimtes zijn te huur. Zoek je een locatie voor een exclusief feest in beperkte kring? Dan ben je hier op de juiste plaats.

Voor meer info over 1 van deze zalen kan je contact opnemen via https://zaallux.be/

Side note: Foto’s komen van de website. Styling op de foto’s is niet door Mnt2B gedaan.

HANGAR 43 (Dendermonde)

In maart trok ik naar Oost-Vlaanderen voor een locatiebezoek aan deze toffe industriële locatie. Dieter, de zaakvoerder, deed met alle plezier de geschiedenis van Hangar 43 uit de doeken voor mij.

Het gebouw maakte vroeger deel uit van een groter fabrieksterrein. Oorspronkelijk werden er allerlei plantaardige oliën verwerkt tot margarine. In het midden van de 20e eeuw werd overgeschakeld naar de verwerking van zuivelproducten. Vanaf toen stond het terrein bekend als de OLA ijsfabriek. Heel wat wereldberoemde ijsjes werden er vroeger ontwikkeld of geproduceerd (zoals Magnum of Cornetto).

De lokale productie sloot volledig af in 1999. Een groot deel van de oude fabrieksgebouwen werd met de grond gelijk gemaakt. Maar gelukkig bleven enkele prachtige gebouwen gespaard zoals deze.

Deze locatie is casco te huren per weekend (van vrijdag tot maandag). Maar de zaakvoerder biedt ook een ruim assortiment aan meubilair aan dat je kan huren. Hangar 43 beschikt ook over een eigen B&B: Casa Cava, met 9 kamers. Als je 1 of meerdere kamers hier boekt, kan je beroep doen op hun shuttledienst van en naar de zaal. Ideaal voor jou en je bruidssuite om te overnachten nadat je tot in de vroege uurtjes gefeest hebt.

Interesse? Contact opnemen kan je hier: https://www.hangar43.be/nl/contact

Side note: Foto’s komen van de website. Styling op de foto’s is niet door Mnt2B gedaan.

De Filatuur (Aalst)

Enkele weken geleden bracht ik een bezoekje aan dit authentiek pareltje. Charlotte, de supersympathieke zaakvoerster, gaf mij met alle plezier een rondleiding. De Filatuur, gelegen in het centrum van Aalst, is een vroegere naaigarenfabriek (FFR Filature et Filteries Réunies). De locatie wordt casco verhuurd voor o.a. trouwfeesten en kan je helemaal aankleden naar jouw wens. Je bent helemaal vrij met wie je samenwerkt voor catering, huur van meubilair, decoratie, …  Enkel voor licht en geluid dien je beroep te doen op Soundfield. 

De locatie bestaat uit 2 zalen: de witte en zwarte zaal. De witte zaal (240 vierkante meter) is ideaal voor een receptie of ceremonie. Bij goed weer kan je natuurlijk ook buiten de receptie/ceremonie houden. De zwarte zaal (inclusief mezzanine, 315 vierkant meter) is dan weer perfect voor het diner en avondfeest. Hier is een gordijn voorzien aan de inkom; zo blijft de setting van je feest nog een verrassing voor je gasten. 😉

De Filatuur ligt vlakbij de E40 en op wandelafstand van het trein- en busstation. Er is een gratis parking voor 150 auto’s. Is dit niet voldoende? No worries, er is extra parkeergelegenheid op wandelafstand.

Ben je op zoek naar een industriële locatie waar je volledig je eigen ding kan doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wil je graag meer info? Neem dan zeker contact op: https://defilatuur.be/nl/contact/

Side note: Foto’s komen van de website. Styling op de foto’s is niet door Mnt2B gedaan.