Tips en tricks voor een ‘tropisch’ huwelijk

Ik hoor het wel vaker bij mijn klanten: een van de grootste zorgen voor hun speciale dag is het weer. Uiteraard wilt niemand regen op hun trouwdag, maar in geval van te hoge temperaturen kunnen jullie en jullie gasten wel wat verkoeling gebruiken. Ik heb een aantal tips en tricks op een rijtje gezet, zodat jullie zorgeloos van jullie bruiloft kunnen genieten.

Het bruidspaar

Natuurlijk kan je niet maanden op voorhand voorspellen hoe het weer zal zijn op jullie trouwdag. Maar houd het zeker in het achterhoofd tijdens je aankoop van je kleding als je in een zomermaand trouwt. Een driedelig kostuum met een das of strikje is wat veel van het goede voor de bruidegom op een extreem warme dag. Als bruid kan je best platte schoenen of sandalen voorzien, aangezien je voeten opzwellen van de warmte. Neem een extra kleedje mee voor ’s avonds. Je hoeft het niet per se aan te doen, maar als het te warm is met je trouwjurk, heb je toch nog de optie om je om te kleden naar iets frisser.

heavily embellished sandals are a great glam choice for a comfy feel

De locatie

Check zeker of jullie trouwlocatie koeling of airco heeft. Als jullie feest (of een deel ervan) buiten plaats vindt, ga dan zeker na of er voldoende schaduw is.

De gasten

Voorzie voor jullie gasten bijvoorbeeld waaiers of parasols, verfrissingdoekjes en flesjes zonnebrandcrème. Je ceremoniemeester/weddingplanner kan deze uitdelen bij ontvangst van de gasten of ze op de stoelen plaatsen bij de ceremonie.

Zorg ervoor dat er voldoende gekoelde (non-alcoholische) dranken aanwezig zijn voor jullie gasten en dit best vanaf hun aankomst op de locatie. Een leuke (en lekkere) manier om af te koelen: ijsjes eten! 😉

ice_lolly_ice_cream_summer_wedding_ideas8

Haar en make-up

Vraag aan je haarstyliste en MUA wat de beste optie is voor jou bij zo’n warme temperaturen. Een leuk opgestoken kapsel waarbij je nek vrij is, is zeker een goede keuze. Neem zeker wat extra (waterproof) make-up en blotting paper mee, zo voorkom je een glimmend gezicht.

Ongenodigde gasten

Het laatste dat je op je trouwdag wilt, is vervelende wespen of muggen aantrekken. Zet wat flesjes neer met insectwerende spray. Jullie gasten (vooral de dames met blote benen) zullen jullie dankbaar zijn. 😉 Citronella kaarsen aansteken kan ook zeker helpen.

De bloemen

Laat je ceremoniemeester of weddingplanner een vaasje regelen met voldoende water in voor je bruidsboeket in te plaatsen. Corsages kunnen best tot het laatste moment op een koele plek bewaard worden voordat ze opgespeld worden.

De fotoshoot

Je fotoshoot laten doorgaan rond het middaguur is niet alleen heel erg warm op een zomerse dag, maar het licht is dan ook minder flatterend. Je plant dit best in de vroege ochtend of late middag. Een andere oplossing is om je shoot op te delen in twee: het eerste deel in de ochtend en het tweede later op de middag of ‘s avonds.

resized-for-blog-3-2-e1561838791944.jpg